Lead image 1:
Lead image TXT 1: Op het springkussen!. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Sjoelen met de buurt. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Landelijk is er één zaterdag per jaar gereserveerd voor Burendag. Elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar staat centraal op deze dag.

- Landelijk is er één zaterdag per jaar gereserveerd voor Burendag. Elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar staat centraal op deze dag. Veel mensen voelen zich eenzaam of kennen hun buren niet zo goed. Waarschijnlijk heb je wel eens kennisgemaakt met je naaste buren, maar wie woont er aan het einde van de straat? Tijdens Burendag leer je die mensen kennen.

In Nunspeet zijn er verschillende initiatieven op deze dag. Zo organiseert de Oenenburgkerk voor de wijk Oenenburg een ontmoetingsdag. Helmich en John zijn medeverantwoordelijk voor deze organisatie en beide mannen zijn betrokken bij de kerk. John legt uit waarom er is gekozen voor de kerk als ontmoetingsplek. "We willen juist de mensen, die niet bekend zijn met deze kerk en de buurt ontvangen. Het is ons doel om mensen welkom te heten, ook vanuit het geloof. Iedereen is hier welkom en het hoeft niet over geloof te gaan. Je kan ook met een kop koffie en een stuk taart het gesprek aangaan."

Burendag in de kerk

Helmich vult John aan, "Het loopt al een aantal jaren zo, burendag vanuit de kerk. We zeggen eigenlijk al jaren tegen elkaar van, hoe mooi zou het zijn om die ruimte die we hebben echt te benutten. Dat is vandaag wel gelukt ja." Burendag wordt standaard op de vierde zaterdag van september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Twitter deelt Janneke een persoonlijke gebeurtenis tijdens Burendag. "Nu hebben we bijna 23 jaar buren. Dit jaar hebben we ze voor het eerst uitgenodigd voor een taartje op Burendag."

Op het springkussen! - Foto: RTV Nunspeet

Burendag Petraveldje

Op het Petraveldje wordt een BBQ georganiseerd. Hier ontmoeten buren elkaar en staat het gesprek en lekker eten centraal. Wethouder Jennifer Elskamp kwam ook langs voor een ontmoeting. "Wat ik zie is dat er veel diverse mensen samenkomen vandaag en dat is belangrijk. Wat we merken is dat als je één keer het contact met elkaar hebt gelegd, hulp vragen makkelijker wordt." De barbecue stond aan en er werd op muziek gedanst. Veel bewoners van de betrokken partijen waren aanwezig en ontmoette elkaar.

Sjoelen met de buurt - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel