RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
26 september 2023 7:18


Week van de ontmoeting in Nunspeet
Foto: Week van de ontmoeting in Nunspeet
Week van de ontmoeting Nunspeet. Foto: Eigen foto

- Vijftien verschillende welzijns- en maatschappelijke organisaties in Nunspeet werken samen om de ‘week van de ontmoeting’ invulling te geven. Achttien activiteiten worden van 28 september tot en met 4 oktober georganiseerd voor een ieder die mee wil doen.

Aanspreekpunt is Nadia Wentzel die dit initiatief van harte ondersteunt en toejuicht en ziet dat er meer verbindingen ontstaan. "Een aantal weken geleden liep er een meneer een aantal keer voor het buurthuis langs. We gingen het gesprek aan, gaven hem wat te drinken en hij vond het fijn om zijn verhaal te kunnen delen. Als je daar al mee kan helpen, heeft de andere een betere dag. Je zag aan de meneer zijn gezicht dat hij blijer vertrok dan toen hij binnenliep. Dat helpt tegen eenzaamheid."

Noah is aanspreekpunt namens Stichting Welzijn Nunspeet bij dit initiatief. Welzijn Nunspeet verzorgt verschillende activiteiten. "Niet alleen tijdens deze week is er aandacht voor eenzaamheid en sociaal isolement. Op donderdag 28 september om 10:00 uur in van de Veluvine is de feestelijke opening van ‘Nunspeet voor elkaar’, een signaalpunt tegen eenzaamheid." Tijdens de opening is er ruimte voor ontmoeting en zal er een quiz zijn waarbij er een leuke prijs te winnen is. Vanaf de opening is het signaalpunt iedere donderdag van 10:00 tot 11:00 uur open, daar kunnen mensen terecht met al hun vragen over eenzaamheid.

"Alle deelnemende organisaties zijn enthousiast over het initiatief en er is veel draagvlak voor. Dit jaar is een heel divers aanbod van activiteiten. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor tieners, jongeren en ouders. Iedereen kan ergens aan mee doen. Ook niet welzijnsorganisaties zoals de Rotary, Nunspeet beweegt en een vrijwilliger die zijn foto-kennis wil delen. Activiteiten zijn onder andere: lasergamen, lunchen, escaperoom, spelletjesmiddag, trimzwemmen en een scholing tegen eenzaamheid. Veel activiteiten zijn gratis, alle informatie staat op

De flyer achterkant - Foto: Eigen foto
Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie