RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
2 oktober 2023 16:19


Petraschool bouwt een thuis met woorden
Foto: Petraschool bouwt een thuis met woorden

- Het thema van de Kinderboekenweek, die aankomende woensdag start, is “Bij mij thuis”. De Petraschool wil deze week graag een ‘woordje’ bijdragen om vergeten kinderen in Nederland een veilig thuis te geven en heeft een speciale actie opgestart. Vandaag hebben de kinderen de hele dag voorgelezen tijdens de voorleesmarathon. De burgemeester opende de dag door een mooi gedicht voor te dragen.

De Petraschool probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor het vergeten kind, dit wordt gedaan d.m.v. een QR-code. Het Vergeten Kind organiseert sinds 1999 vakanties en weekenden voor kinderen en gezinnen waar de dagelijkse situatie (even) niet stabiel is en voor de nodige spanningen zorgt. Een vakantieweek of weekend bij Heppie geeft deze kinderen even de tijd om op adem te komen. Hier kunnen ze leuke, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden (leren) maken. Om nog meer kinderen een onbezorgde tijd bij Heppie te bieden, wordt Hotel Heppie Veluwe gebouwd. Één grote, liefdevolle plek voor al die duizenden kinderen die het nodig hebben.

Tekening Happy Hotel Vierhouten - Foto: eigen foto

Happy Hotel Vierhouten

In april is de bouw van het tweede Hotel Heppie op de Veluwe gestart. Midden in de bossen van Vierhouten ligt vijf hectare grond die wordt omgetoverd tot een waar vakantieoord voor vergeten kinderen. Het ontwerp is compleet afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen, gezinnen en vrijwilligers. Hierdoor kunnen kinderen hun zorgen achter zich laten en zich in een veilige en prettige omgeving terugtrekken en ontwikkelen.

Met het opgehaalde geld wil de Petraschool de kinderen meer Heppie maken in het Heppie Hotel in Vierhouten. Volgende week woensdag maken zij het eindbedrag bekend: hopelijk een mooi bedrag.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie