RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
7 oktober 2023 12:31


Vijfde editie RegioBank Schapendriftrun door natuur
Foto: Vijfde editie RegioBank Schapendriftrun door natuur

- De Schapendrift is het startpunt van de vijfde editie van de Schapendriftrun van Elspeet. Het is een initiatief van een aantal inwoners van Elspeet met een passie voor sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. In 2017 was de eerste editie van de run en dat was direct een succes. Nu, de vijfde editie is zo’n 150 inschrijvingen rijk.

De initiatiefnemers zijn dus inwoners van de gemeente. Eén van de initiatiefnemers is wethouder Wichert Stoffer. Hij vertelt over de run, "Om 10:30 uur starten de vijf en tien kilometer run. Deze routes zijn samengesteld zodat mensen deze ook in een snelle tijd kunnen neerzetten. Ze gaan over deels verharde en deels onverharde wegen, zo komen mensen ook door de natuur." Volwassenen rennen de vijf of tien kilometer en om 12:00 uur is er traditiegetrouw een kidsrun. Met voorinschrijvingen kreeg de organisatie een beeld hoeveel mensen er mee zouden lopen, "De voorinschrijvingen liepen niet mega hard, maar nu merken we al dat er meer mensen zijn dan dat, dus dat is een goed teken", aldus Wichert Stoffer.

Geschikte route een uitdaging

Om een geschikte route te vinden is een uitdaging. Het is lastig om een vergunning te krijgen en er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. "Het wordt inderdaad steeds wat ingewikkelder om een route uit te stippelen. De regelgeving veranderd en tegenwoordig hebben we ook te maken met stikstofberekeningen en dat soort dingen, maar het is allemaal weer gelukt", vertelt de wethouder. Bij een evenement als deze komt er van alles kijken en zo’n 35 vrijwilligers zijn verantwoordelijk om deze dag in goede banen te laten verlopen.

Stoffer weet nog niet zeker of hij volgend jaar weer mee zal doen aan de organisatie van dit evenement, "Ik had tegen mijn vrouw gezegd dat ik het niet zou doen, maar nu sta ik hier en dan is het toch wel heel leuk." Van origine werd de run in het voorjaar gehouden maar toen corona kwam is dit naar het najaar verschoven. Of de run volgend jaar in oktober of in het voorjaar van 2025 gehouden zal worden is nog even de vraag.

De inschrijftent waar koffie en thee klaarstaat - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie