Geschreven door Noah Quist
9 oktober 2023 7:13

Nunspeet verslaat vv Heerde
Nunspeet verslaat Heerde. Foto: Erik de Weerd

- Na de valse start in de eerste wedstrijd van de competitie, uit bij Unicum, met een 4-2 verlies stond de druk er zaterdag direct vol op in de derby tegen vv Heerde, er moest gewonnen worden om de aansluiting bij de top 3 te houden.

Na 90 minuten louter tevreden gezichten op sportpark De Wiltsangh, zoals trainer Werner Pluim na afloop ook toelichtte. De eerste helft had zeker teleurgesteld en niet aan de verwachtingen voldaan met een terechte 0-0 tussenstand. Het waren zelfs de gasten die na 5 minuten gevaarlijk de aanval zochten, toch was het de thuisploeg die het eerste half-uur de beste kansen op een openingstreffer wisten te noteren. Kansen waren er voor Emiel Goud en Asse Visscher maar met een 0-0 ruststand zocht men de kleedkamer op. In de tweede helft een beter spelende thuisploeg, met direct een goede mogelijkheid voor Asse Visscher. Het duurde toch nog even voordat de thuisploeg wist te scoren, bij een goede aanval over rechts werd de bal met de hand aangeraakt. De terechte toegekende penalty werd feilloos benut door Asse Visscher.

Ontlading - Foto: Erik de Weerd