RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
24 oktober 2023 8:14


Jouk (8 jaar) uit Elspeet is een 'Gulden Gelderlander Junior'
Foto: Jouk (8 jaar) uit Elspeet is een 'Gulden Gelderlander Junior'
Burgemeester Blom is trots op Jouk en had een cadeautje voor hem. Foto: Eigen foto

- Afgelopen zaterdag stond Jochem van Gelder bij Jouk voor de deur met een mooie verrassing. Jouk mag zichzelf een junior Gulden Gelderlander noemen omdat hij altijd klaar staat voor anderen en daarom een voorbeeld is voor anderen kinderen.

Afgelopen zaterdag was op Omroep Gelderland te zien hoe Jouk van de Steeg werd verrast door Jochem van Gelder. Jouk is 8 jaar oud en woont met zijn zusje en ouders in Elspeet, hij speelt het liefst de hele dag buiten en hij leest graag. Jouk werd officieel benoemd tot Gulden Gelderlander Junior. Een titel die hij kreeg omdat hij zich altijd inzet voor anderen. Hij staat altijd klaar voor anderen met leuke acties en hij heeft thuis zijn eigen voedselkast staan. Dat is voor mensen uit de buurt die het financieel lastig hebben.

Van €1 heeft hij €500 gemaakt

Roline is de juf van Jouk en noemt hem enthousiast, leergierig en nieuwsgierig. "Hij weet zijn eigen gevoelens goed onder woorden te brengen maar hij ziet het ook bij anderen, hij is erg zorgzaam. Begin dit jaar was de aardbeving in Turkije en Syrië en alle kinderen kregen een euro en daar mocht je meer van maken en Jouk was niet te stoppen. Hij heeft er volgens mij wel €500 van weten te maken. Als er iets met iemand is of als er in de wereld iets is gebeurd dat is zijn eerste reactie altijd gelijk; 'kunnen wij niet iets doen'?"

Jongste Gulden Gelderlander

Jouk is één van de jongste die deze onderscheiding heeft mogen ontvangen. Klasgenootje Esmeé en haar moeder Roza hebben Jouk voorgedragen. "Na het zien van de oproep van Omroep Gelderland moesten we gelijk aan Jouk denken. Als het om anderen gaat zou Jouk zijn laatste snoepje nog afgeven. Hij probeert altijd voor andere klaar te staan en hij zorgt ook altijd dat de voedselkast gevuld is". Klasgenootje Esmeé kent Jouk al 5 jaar en vind hem een hele lieve jongen die altijd lieve dingen voor anderen doet.

Trots op Jouk

Jochem verrast Jouk met boodschappen voor de voedselkast maar ook met de bijzondere onderscheiding. Hij heeft een mooie medaille ontvangen en is nu officieel een Gulden Gelderlander Junior. Hij had het niet verwacht en vindt het natuurlijk heel leuk. Burgemeester Céline Blom feliciteerde Jouk met deze mooie titel en had ook nog een leuk cadeau voor hem. "Was zo leuk én eervol om Jouk te mogen feliciteren met zijn Gulden Gelderlander medaille en samen met hem en zijn vader en zusje Fenne een Fanta te drinken en te horen wat Jouk allemaal doet om mensen te helpen, zoals geld ophalen voor Turkije/ Syrië. Ik ben trots op deze jonge actieve inwoner van onze gemeente!"

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Politiek 

politiek nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie