RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
28 oktober 2023 13:48


Familie ds Carel ter Linden schenkt handgeschreven muziekboek aan het Orgelmuseum
Foto: Familie ds Carel ter Linden schenkt handgeschreven muziekboek aan het Orgelmuseum

- Velen kennen hem als de informele hofpredikant van de koninklijke familie: ds Carel ter Linden. Zo leidde hij bijvoorbeeld de huwelijksinzegening van Willem-Alexander en Maxima en de begrafenis van prins Claus. Minder bekend is, dat zijn overgrootvader organist en muziekleraar was in Elburg. In die hoedanigheid bracht de familie Ter Linden onlangs een bezoek aan het Nationaal Orgelmuseum.

Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van ds. Carel ter Linden was de jarige samen met zijn familie onlangs een dagje in Elburg. Bij een bezoek aan het Orgelmuseum werd een uniek handgeschreven muziekboek van overgrootvader Ter Linden overhandigd aan conservator/oprichter van het museum Maarten Seijbel, die zelf een van de opvolgers was van Ter Linden als hoofdorganist in de Grote Kerk. Gerrit Antonius Johannes ter Linden (1842-1907), de overgrootvader van Carel ter Linden, werd in 1873 benoemd tot muziekmeester aan het Instituut Van Kinsbergen. Een paar jaar later werd Ter Linden hoofdorganist van de Sint-Nicolaaskerk. Daarnaast was hij dirigent van diverse zang- en muziekverenigingen in Elburg en omgeving.

In het museum bevindt zich een vitrine met meer informatie over deze organist Ter Linden, zoals een door hem regelmatig gebruikt koraalboek tijdens de diensten in de Grote Kerk. Nu is daar het handgeschreven muziekboek bijgekomen.

Het handgeschreven muziekboek - Foto: Nationaal Orgelmuseum Elburg

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie