RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
31 oktober 2023 15:21


Oproep aan alle boeren in Elspeet
Foto: Oproep aan alle boeren in Elspeet
Oproep aan alle boeren in GEUS gebied. Foto: Eigen foto

- Hoe blijft het gebied in en rond Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld (GEUS) toekomstbestendig, leefbaar en vitaal? Deze vraag staat centraal in de Gebiedsaanpak GEUS waar de gemeenten Barneveld, Nunspeet, Apeldoorn en Ermelo, Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland samen met inwoners en (agrarische) ondernemers aan werken.

Inbreng van alle boeren in het gebied is noodzakelijk en daarom worden zij uitgenodigd voor een keukentafelgesprek. Sommigen zijn al betrokken in dit proces of hebben al contact met hun gemeente, maar nog niet iedereen. Alle agrariërs in GEUS hebben een brief ontvangen van de gemeente met daarin de uitnodiging.

Uitnodiging aan alle boeren in Elspeet

Zij willen graag met u in gesprek, over wat uw bedrijf nodig heeft voor een goed toekomstperspectief. Wat zijn uw plannen? Wilt u doorgaan, verplaatsen, verbreden of stoppen? Wat heeft u nodig voor het realiseren van deze plannen? De gesprekken worden uitgevoerd door Stichting Stimuland, een onafhankelijke partij, met kennis van de agrarische sector. Heeft u geen brief ontvangen, maar bent u wel agrariër in het gebied en wilt u meepraten? Op de website van Stimuland (www.stimuland.nl/GEUS) vindt u meer informatie over het proces en de wijze van aanmelden. Meer informatie over de gebiedsaanpak GEUS vindt u op gebiedsaanpakgeus.nl

Leefbaarheid Elspeet

In het kader van de Gebiedsaanpak is de gemeente Nunspeet benieuwd hoe u denkt over de leefbaarheid in Elspeet. Bent u tevreden over de leefbaarheid in Elspeet? Heeft u ideeën hoe we de leefbaarheid in Elspeet kunnen verbeteren? Of zijn er juist bepaalde zaken die u mist? Laat het ons weten. De verzamelde ideeën worden gebruikt om de opgaven op het gebied van leefbaarheid in Elspeet in beeld te brengen. Samen met de gemeentelijke visie op het gebied van wonen vormt dit de input voor GEUS op het gebied van leefbaarheid. Op de website www.nunspeet.nl/geus vindt u het webformulier. Het invullen van het webformulier kan tot en met maandag 20 november 2023.

Historisch verhaal GEUS: 20 november

Maandag 20 november a.s. komt Marinke Steenhuis, van SteenhuisMeurs, het historische verhaal van GEUS vertellen. Marinke heeft een cultuurhistorische analyse van het gebied GEUS gemaakt om ons meer inzichten, herkenning en erkenning te geven. Dit biedt een belangrijke basis voor het gebiedsplan van GEUS. Eeuwenlang is het gebied GEUS door kleine boeren bewerkt. Een hard bestaan voor de komst van de kunstmest, maar ook een bestaan waarin markeorganisaties en religie voor hechte dorpsgemeenschappen zorgden. Wat is de invloed van de verkoop van de markegronden geweest door de opkomst van het toerisme en van de naoorlogse dorpsuitbreidingen? Hoeveel beleidsnota’s liggen er in de archieven over de agrarische enclave? Marinke deed uitgebreid veld- en archiefonderzoek en sprak met vele betrokkenen uit het gebied.

Heeft u interesse om deze inspirerende avond bij te wonen? De inloop van de bijeenkomst op 20 november is vanaf 18.45 uur in het Kulturhus, Nachtegaalweg 2 in Elspeet. De presentatie start om 19.00 uur.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Apeldoorn  Barneveld  Best  Ermelo  Nunspeet Politiek 

politiek elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie