RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
9 november 2023 12:58


Apotheek Oosteinde neemt medicijnautomaat in gebruik
Foto: Apotheek Oosteinde neemt medicijnautomaat in gebruik

- Vanaf deze week kun je medicijnen uit de muur halen bij Apotheek Oosteinde op het Binnenhof in Nunspeet. Dit is de eerste apotheek in Nunspeet, die deze service aanbiedt. Service Apotheek Elspeet maakt ook gebruik van een medicijnautomaat, ook wel afhaalkluis genoemd.

Je kan nu medicijnen afhalen wanneer het je uitkomt, 7 dagen in de week en 24 uur per dag. De medicijnautomaat is een gratis service. Het is vooral bedoeld voor herhaalrecepten, maar ook zelfzorgproducten, zoals pijnstillers of vitaminen. "Bij herhaalrecepten hoeven wij niet opnieuw uitleg te geven en kunnen we dus gebruik maken van de automaat. Maar wanneer iemand voor een eerste recept komt, maar niet binnen onze openingstijden langs kan komen, dan kunnen wij uitleg en advies ook telefonisch met de klant bespreken. Wij zullen dan wanneer mogelijk telefonisch advies geven en daarna alsnog de medicijnen in de automaat klaarleggen voor de klant", vertelt apotheker Karin Kemper-Netjes van Apotheek Oosteinde. "De automaat beschikt ook over een pinautomaat, dus we kunnen ook medicijnen die niet vergoed worden bij de bestelling doen. De klant kan dan gelijk met de pin afrekenen bij de automaat."
Wij hebben het systeem even getest, maar het werkt zeer eenvoudig. Zodra de bestelling klaarligt ontvangt je een SMS met daarin een code. Bij het afhalen volg je de instructies en dan haal je zo de juiste medicatie uit de muur. Je moet wel binnen 3 dagen je medicijnen ophalen, daarna vervalt de code en dus ook je plekje in de automaat en moet je het weer opnieuw aanvragen.

Extra service

"Het is geen kostenbesparing voor ons, maar we zien dit als een extra service richting onze klanten. Zo kunnen wij onze klanten nog beter bedienen, zij kunnen nu zelf bepalen wanneer ze hun medicijnen komen halen en hoeven geen rekening te houden met onze openingstijden. Door het gebruik van de automaat zien we minder mensen aan de balie, waardoor wij meer tijd hebben voor onze klanten die wel ons advies of begeleiding nodig hebben."
De automaat beschikt over zo'n 150 bakjes in drie verschillende maten, waardoor er veel verschillende soorten bestellingen in passen. Gekoelde medicijnen of hele grote pakketten kunnen helaas niet uitgegeven worden via de automaat.

Inkijkje in de binnenzijde van de automaat met alle bakjes - Foto: RTV Nunspeet
De eerste klanten hebben deze week al gebruik gemaakt van de automaat, er liggen nog een aantal bestellingen klaar. - Foto: RTV Nunspeet
Je kan ook pinnen, dus ook geneesmiddelen die niet vergoed worden en andere producten kunnen voor je klaargelegd worden in de automaat - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie