RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Anton Adelaar, Omroep Gelderland
9 november 2023 9:55


SGP-leider met betogers bij abortuskliniek: 'Bekeren is een te groot woord'
Foto: SGP-leider met betogers bij abortuskliniek: 'Bekeren is een te groot woord'
SGP-fractievoorzitter Chris Stoffer. Foto: ANP

- SGP-fractievoorzitter Chris Stoffer uit Elspeet gaat donderdag naar een abortuskliniek om pro-life wakers te steunen. Demonstranten van de vereniging Kies Leven spreken vrouwen op weg naar de kliniek aan om met hen te praten, voordat ze abortus ondergaan. "Ik ga er vandaag naartoe om die wakers, voornamelijk vrouwen, een hart onder de riem te steken dat ze dit mooie werk doen", vertelt Stoffer.

Volgens de lijstrekker is het niet de bedoeling om de vrouwen die op weg zijn naar de abortuskliniek te bekeren. "Dat is een te groot woord. De wakers zijn er om in alle rust te kijken of er mensen zijn die hulp willen. In veel gevallen willen meisjes en vrouwen abortus ondergaan om praktische omstandigheden. Ze denken dan: ik zie het niet zitten of het is me overkomen."

"We kennen mooie voorbeelden van vrouwen die uiteindelijk zeggen: laten we er toch nog eens naar kijken. Het mooie is, gisteren kreeg ik nog een bericht van een vrouw die zei: wat fijn dat jullie er waren. We hebben erover gesproken en ik heb toch een andere keuze gemaakt", zegt de SGP'er.

Geen stemmentrekker

Abortus is een controversieel onderwerp en niet per se een stemmentrekker. Dat maakt Stoffer niks uit. "Ik zit met idealen in de politiek. Het leven is echt een ideaal van ons. Ik ga geen idealen overboord gooien. Als we dat zouden doen, zouden wij echt een heel stuk groter kunnen worden", aldus de SGP-fractievoorzitter.

Partijleider Mirjam Bikker van de ChristenUnie gaf donderdagochtend in het Radio 1 Journaal te kennen dat ze zelf niet met betogers bij een abortuskliniek zou gaan staan. Bikker is tegen abortus, maar zegt dat ze het beter vindt als mensen naast vrouwen gaan staan die een abortus willen ondergaan, in plaats van tegenover ze.

Chris Stoffer was donderdagochtend te gast bij Radio Gelderland met het oog op de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. De hele week schuift een Gelders kandidaat-Kamerlid tussen 8.00 en 9.00 uur aan in het ochtendprogramma van Frank van Dijk.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Politiek 

politiek elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie