RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
14 november 2023 13:23


Werkzaamheden begraafplaats Elspeet
Foto: Werkzaamheden begraafplaats Elspeet
Monument op begraafplaats Elspeet. Foto: Eigen foto

- In januari/februari vinden er werkzaamheden plaats op de begraafplaats van Elspeet. Het gaat om het vervangen van een deel van de huidige beplanting.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het verbeterplan van de begraafplaats. Met het plan moet de begraafplaats toekomst- en klimaatbestendig worden gemaakt waarbij het groen- en parkachtig karakter behouden moet blijven. Extreem droge zomers van de afgelopen jaren hebben de beplanting (hagen, bomen, coniferen en sierheesters) op de begraafplaats geen goed gedaan. De begraafplaats is in het verleden aangelegd op voormalig bos- en heideterrein, waardoor de bodem schraal en arm is voor goede groei- en voedingsomstandigheden. Daarom is een verbeterplan opgesteld. Dit is de derde fase van het verbeterplan, in het voorjaar volgend jaar is de laatste fase waarin ze gaan monitoren of de gekozen beplanting het goed doet en waar eventueel nog iets bijgesteld moet worden.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u tot 1 december uw reactie geven. Neem contact op met de gemeente via (0341) 25 99 11 en vraag naar de heer H. Vierhout.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie