RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
17 november 2023 9:48


Gunning nieuwe gemeentewerf Elburg
Foto: Gunning nieuwe gemeentewerf Elburg
nlnr: Henk Pluim van Fader Installatietechniek, Wim Prins van Prins Bouw en wethouder Henk Wessel gemeente Elburg . Foto: eigen foto

- De gunning voor de bouw van de gemeentewerf is rond! Prins Bouw en Faber Installatietechniek hebben samen met de gemeente Elburg het contract ondertekend voor de bouw van de nieuwe gemeentewerf. Wethouder Henk Wessel hierover: “Hierdoor beschikken we rond het einde van 2024 over een eigentijdse en energieneutrale gemeentewerf. Dan verhuist de gemeentewerf van Het Straatje in Oostendorp naar het bedrijventerrein Broeklanden.”

Wethouder Henk Wessel is blij met het uiteindelijke resultaat: "Het is hoog tijd dat we de gemeentewerf aanpakken. Het huidige gebouw is sterk verouderd. Zo biedt het gebouw onvoldoende mogelijkheden voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Verder is het veel te duur om dit gebouw te verduurzamen. Daar komt nog eens bij dat de hele gemeentewerf een ongunstige indeling kent."

Minder ruimte

De nieuwe gemeentewerf kan met minder ruimte goed uit de voeten. De huidige werf heeft een oppervlakte van 9000 m2 terwijl de nieuwe gemeentewerf maar 7000 m2 in beslag neemt. Dit is onder meer mogelijk doordat de (opslag)ruimte veel beter wordt benut. Met de bouw van de nieuwe gemeentewerf is een bedrag van € 4,6 miljoen gemoeid. De gemeente heeft deze klus meervoudig onderhands aanbesteed. De laagste inschrijvers zijn Prins Bouw en Faber Installatietechniek.

De vrijgekomen locatie zal opnieuw worden ontwikkeld. Het is de verwachting dat de bouw voor de nieuwe gemeentewerf in het komend voorjaar start.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie