RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
18 november 2023 22:04


Sfeervolle aankomst Sinterklaas in Elspeet
Foto: Sfeervolle aankomst Sinterklaas in Elspeet
Sinterklaas in zijn prachtig verlichte koets. Foto: RTV Nunspeet

- Vol verwachting stonden de kinderen en hun (groot)ouders op de Brink in Elspeet op de komst van Sinterklaas en zijn gezelschap te wachten. Opgewonden vreugdekreten klonken toen de eerste lichtjes zichtbaar werden. "Ik zie Sinterklaas" "Mam, daar komt hij aan!" "O, kijk. De lichtjes, wat mooi!"

Het was een sfeervol aanzicht: Sinterklaas met zijn verlichte staf in een prachtig verlichte koets, getrokken door twee paarden met verlichte garelen en vele pieten, die speciaal hun verlichtingspak hadden aangetrokken. Je zag ze al van verre aankomen! Een delegatie van het Elspeets Fanfare Korps, gezeten op een aanhangwagen, begeleidde Sint in de koets en de vele vrolijke pieten bij hun toer door het dorp, die eindigde bij het Kulturhus.

Burgemeester Blom heet Sinterklaas welkom in Kulturhus Elspeet - Foto: RTV Nunspeet

Officieel welkom burgemeester Blom

Daar werd Sinterklaas muzikaal onthaald door een jeugdorkest en welkom geheten door burgemeester Céline Blom. Het was een gezellig feest, waarbij muziek een centrale rol innam. De kinderen, maar ook de burgemeester, Sinterklaas en vele pieten zongen de bekende liedjes luidkeels mee. Ook hadden veel kinderen gehoor gegeven aan de oproep een zelfgemaakte trommel mee te nemen om het jeugdorkest te begeleiden.

Burgemeester Blom en Hoofdpiet zingen uit volle borst mee! - Foto: RTV Nunspeet

Jeugdorkest

Het jeugdorkest bestond uit leden van het B-orkest van het Elspeets Fanfare Korps en leden van het Jeugd Orkest Stedelijke Harmonie Harderwijk. Zij brachten naast het bekende sinterklaas repertoire, na het vertrek van Sinterklaas, enkele prachtige composities ten gehore. Samen hadden zij die dag een studiedag doorgelopen, die werd afgesloten met deze mini sinterklaasuitvoering. Een leuke afsluiting van de dag en mooie aanvulling op de sinterklaasviering!

Het gecombineerde jeugdorkest uit Elspeet en Harderwijk - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie