RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Albert Goeree
23 november 2023 8:47


Diamanten bruiloft voor echtpaar Van den Dool-Zevenbergen
Foto: Diamanten bruiloft voor echtpaar Van den Dool-Zevenbergen

- Op 21 november 1963 gaven Koen van den Dool en Riet Zevenbergen elkaar het ja-woord en vierden ze dinsdag 21 november hun 60-jarig huwelijk. Dat werd met kinderen, klein- en achterkleinkinderen gevierd. Woensdagmiddag 22 november werden zij gefeliciteerd door burgemeester Celine Blom.

Het echtpaar is geboren en getogen in Rotterdam en Pernis. Koen van den Dool bekleedde meerdere functies, waaronder in de Rotterdamse haven en bij een woningbouw vereniging. Op 57-jarige leeftijd ging hij met pré pensioen. Riet was kraamverzorgster en werkte later in de gezinszorg. Ze leerden elkaar kennen bij het zangkoor Deo Cantemus, onder leiding van de bekende dirigent Arie Pronk. Koen werd verliefd op het sopraantje vooraan en in 1963 werd dus getrouwd.

Na zijn pensioen kwam het echtpaar in 1993 naar Elspeet en werden ze buren van Cos Mouw de schaapherder. En voor de tuin waren de schapen van Mouw een uitkomst 'Moeje stront hebben jong’. De overgang van Rotterdam naar de Veluwe was best groot. "We moesten ons best wel aanpassen, het verschilde nogal qua cultuur en kerkelijk, maar we hebben nooit spijt gehad", aldus Koen. Riet wilde wel graag dat er ook kinderen mee gingen naar Elspeet. Ze hebben zeven jongens, waarvan er drie zijn meeverhuisd, die hun geluk ook weer hebben gevonden bij Elspeetse jonge vrouwen. De familie is flink uitgebreid met 21 kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Buren  Rotterdam Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie