RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege, video Waylon Schrijver
24 november 2023 20:30


Nunspeetse Desirée Mouw is Greenkeeper Student of the Year 2023
Foto: Nunspeetse Desirée Mouw is Greenkeeper Student of the Year 2023
Desirée met haar bronzen stier trofee. Foto: Vakblad Greenkeeper

- Desirée Mouw mag zich Toro Greenkeeper Student of the Year 2023 noemen. Ze won deze titel op het Green Gala van vakblad Greenkeeper dat op woensdag 22 november plaatsvond 's-Hertogenbosch. Desirée is greenkeepster bij Het Rijk van Nunspeet op de Veluwe. Zij ontving haar prijs, een bronzen stier, uit handen van jurylid Liset van Pinxteren. Bovendien mag Desirée drie dagen naar Portugal en een maand meelopen op een golfbaan in Ierland.

Desirée Mouw is nog een echte nieuwkomer in het vak. Ze werkt nu ruim twee jaar als greenkeeper voor De Enk Groen & Golf bij golfbaan Het Rijk van Nunspeet - met een achtergrond in het bos- en natuurbeheer - helemaal niet zo'n gekke stap. 'Alle kennis van flora en fauna en de zorgplicht die we daarvoor hebben, komt terug in het vak van greenkeeper. Ook soorten vegetatie, die je niet in de greens wilt hebben, ken ik; dat is ook een pluspunt. Daarnaast doen we hier, weliswaar kleinschalig, ook aan bosbouw.' Desirée wil graag nog veel meer kennis opdoen, om zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan het team. In februari gaat zij met deze gespecialiseerde IPC groene ruimte opleiding beginnen.

Desirée op Oost 4 bij golfbaan Rijk van Nunspeet - Foto: RTV Nunspeet

RTV Nunspeet bezocht Desirée op de golfbaan tijdens haar werkzaamheden. "Het vak greenkeeper is redelijk onbekend. Veel mensen denken dat ik de hele dag op de grasmaaier rondjes rijdt en bunkers aanhark, maar vandaag de dag zijn er echter meer uitdagingen voor een greenkeeper, meer dan ooit te voren! Misschien wel juist daarom vind ik het greenkeepersvak het mooiste beroep denkbaar in de buitenruimte. Met de juiste kennis en kunde zorgen wij niet alleen voor een mooie fairway, tees en greens, maar hebben wij ook oog voor flora en fauna."

Bekijk hieronder het interview met Desirée Mouw.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie