RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
5 december 2023 13:58


Het Grote Boek gaat dicht voor de Sint van Elspeet
Foto: Het Grote Boek gaat dicht voor de Sint van Elspeet

- De man met de zware stem, lange witte baard en liefde voor kinderen: Sinterklaas. In Elspeet loopt Gerrit Wagensveld al ruim dertig jaar rond als Sinterklaas bij de intocht en al 25 jaar bij de Da Costaschool. In een tijd van veranderingen en tegenbewegingen heeft de Sint besloten zijn Mijter af te doen en het Grote Boek te sluiten. Iets waar veel emotie bij komt kijken.

Gerrit Wagensveld alias Sinterklaas kijkt met veel trots terug op zijn tijd als Goedheiligman. "De herinneringen van het kinderfeest zijn mooi en ik ben blij dat ik met mijn zwarte pieten deze tijd heb mogen doorbrengen, maar daar is dit jaar een drastische verandering in gekomen. Dat heeft te maken met de actiegroepen die dat voor mij een beetje onmogelijk hebben gemaakt." Dit jaar was Wagensveld niet als Sint aanwezig bij de intocht en dat voelt toch vreemd. "Je had het liever anders gezien, maar ik sta volledig achter mijn keuze."

Da Costaschool

"Al sinds het bestaan van de Da Costaschool in 1999 kom ik bij die school en dat is heel erg leuk. Ik spreek daar met de kinderen en ik bezoek de klassen", aldus Sinterklaas. Later vertelt hij dat als er een kindje ziek was, ze langs het huis gingen voor ziekenbezoek, "Dat is een kleine moeite." Nog half in zijn Sinterklaas outfit vertelt Gerrit over zijn laatste bezoek. "Toen we het hadden over de intocht over Sinterklaas in Elspeet was het een emotioneel moment voor mij. Dit komt door de belangrijke, maar lastige beslissing die ik moest maken. In mijn hart en in mijn natuur zit dat ik mij niet laat chanteren en dat we een kinderfeest gaan organiseren. Daarom vond ik het zo belangrijk om het kinderfeest door te laten gaan maar zonder mij."

Bijzondere medaille

Met zijn vertrek werd de Sint goed in de watten gelegd. "Ik kreeg taart en uiteindelijk kreeg ik van de gemeenschap in groep 8 allemaal kleine cadeautjes. Het meest bijzondere is een medaille voor al die jaren die ik op de Da Costaschool ben geweest. Dat ik dat als een cadeau krijg van de gemeenschap Elspeet vind ik wel heel bijzonder." Het gevoel om te stoppen is wel goed, "Ik heb hier natuurlijk naartoe geleefd, met name deze 25 jaar was een mooi moment om ermee te stoppen. Nu denk ik, ik doe mijn pak uit, die hang ik weer op, ik stop mijn spulletjes in de Sinterklaas koffer en dan zie ik wel of het er nog uit komt."

Sint en zijn pieten - Foto: Eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie