RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
3 februari 2024 15:02


De wolf slaat toe in Nunspeet: vier dode schapen
Foto: De wolf slaat toe in Nunspeet: vier dode schapen
Een getroffen schaap | Foto: Eigen foto

NUNSPEET - De wolf heeft toegeslagen in Nunspeet. Op de nacht van 2 op 3 februari werd de kudde van schapenhouder Kevin Wesselink getroffen. Vier schapen zijn gedood door de wolf en zeven zijn er gewond. Op dit moment wordt er onderzocht wat de exacte schade is en of de gewonde schapen het gaan redden.

Sinds 08:00 uur is Wesselink druk met de situatie. Schapen ruimen, verhuizen en verschillende partijen benaderen voor onderzoek. De taxateur is geweest om DNA af te nemen en verder wordt er onderzoek gedaan naar de hoeveelheid wolven en de schade. De schapenhouder en de kudde zijn behoorlijk geschrokken, “Het is vreselijk. Je vraagt je toch af wat de wolf gaat doen als er geen schapen meer zijn.” Kevin merkt verschil in gedrag bij de rest van de kudde, “Ze schrikken heel snel en deinzen terug als je in de buurt komt.”

Voor Wesselink breekt een onzekere tijd aan. “Het is nu de vraag wanneer en waar de schapen naar buiten kunnen en of de gewonde schapen hun lammetjes niet gaan verwerpen. Ze waren namelijk drachtig.” Het binnenhouden is nu geen optie, “Daar is de ruimte niet voor en het is niet gezond voor ze.” Een oplossing is lastig, “De wolf gaat sowieso weer toeslaan, dus ik zie eigenlijk als enige oplossing om hem af te schieten.”


Een sleepspoor aangericht door de wolf.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

schaap  wolf  nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie