RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Danielle Meloen
11 juni 2024 10:23


Muzikale belevenis voor bewoners van Nunspeetse verpleeghuizen
Foto: Muzikale belevenis voor bewoners van Nunspeetse verpleeghuizen
Harpduo Carla Bos & Wendy Rijken trad op voor 100 bewoners Nunspeetse verpleeghuizen. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Afgelopen week waren ongeveer 100 bewoners en hun begeleiders van vijf Nunspeetse verpleeghuizen te gast in de Veluvine voor een exclusief harpconcert. De middag werd verzorgd door het Harpduo Carla Bos en Wendy Rijken, en georganiseerd door Stichting Muziek in Huis. De financiering werd mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohmanfonds.

Erik Stotijn, voorzitter van het fonds, heette de aanwezigen welkom. Daarna kon het publiek genieten van een gevarieerd programma met werken van onder andere Ludwig van Beethoven, Johann Strauss Jr., Gary Schocker en Leonard Bernstein.

Een middagje genieten

Na het concert werd de middag afgesloten met thee of koffie en cake. De grote opkomst bevestigde dat er behoefte is aan activiteiten als deze. Op deze manier kunnen bewoners van verpleeghuizen even ontsnappen aan hun dagelijkse routine en kunnen ze even genieten van een muzikale belevenis. Een grote groep vrijwilligers begeleidde de bewoners naar de Veluvine, hun inzet was essentieel.

Luisteren en proeven versterken elkaar

Naast de twee concerten in Veluvine initieert het Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet jaarlijks in elk van de vijf verpleeghuizen een zogenaamd ‘Stroopwafelconcert’, waarbij luisteren en proeven worden gecombineerd. Het volgende ‘Muziek in Huis’ concert in Veluvine voor de bewoners van de Nunspeetse verpleeghuizen staat gepland voor woensdagmiddag 2 oktober a.s. met een optreden van het jazztrio ‘Gole Gole’, onder leiding van zangeres Brechtje Kraan.


💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Cultuur en entertainment 

vrmg  nunspeet 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie