RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
6 juli 2021 13:00


Veertien besmettingen geconstateerd na corona-uitbraak bij De Zaak
Foto: Veertien besmettingen geconstateerd na corona-uitbraak bij De Zaak
Feest in De Zaak Foto: Martijn van den Berg

NUNSPEET - Hoewel het bron- en contactonderzoek van de GGD nog bezig is, staat de teller van het aantal besmettingen in Dutch Pub De Zaak in Nunspeet nu op veertien. Er is nog steeds niet met alle bezoekers contact geweest. Locoburgemeester Leen van der Maas roept daarom op: “Ben je er geweest en heb je je nog niet laten testen, ga dat zeker doen.”

De geluiden over het gebruik van valse qr-codes en controles die niet goed hebben gewerkt hebben de gemeente ook bereikt. “Je hoort via de media dat je het kan kopen via Polen enzovoorts, maar wij moeten het doen met de informatie die we krijgen. De eigenaar van De Zaak zegt dat alles conform de regels is toegepast, dus dat nemen we ook aan. Hoe kunnen we anders.” Van der Maas zegt wel zich zorgen te maken om die geruchten maar volgens hem zijn er per systeem altijd wel ‘mazen’.

Verantwoordelijkheid
Vooralsnog laat de gemeente de verantwoordelijkheid nog steeds bij de horecazaken zelf. “De kroeg heeft de controle in handen, als we signalen horen zullen we zeker toezicht houden. Toch als iemand een geldige qr-code heeft die ergens in Polen gekocht is, dan kun je dat niet voorkomen.”

De coronateller staat in Nunspeet overigens niet meer op nul. “Het wisselt per dag, maar als ik kijk naar het aantal en ik reken de veertien van nu mee, dan valt het nog mee. We zitten niet boven de landelijke trend”, aldus Van der Maas.

Op de vraag of de gevreesde Delta-variant Nunspeet al heeft gevonden, blijft de locoburgemeester verwijzen naar de GGD. “Maar ga er maar vanuit, als het landelijk is, dan zal dat hier ook zijn.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

corona nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie