Ankeiler: Het is nog altijd niet bekend welke drie jongens betrokken waren bij het vuurwerkincident in Nunspeet.

- Het is nog altijd niet bekend welke drie jongens betrokken waren bij het vuurwerkincident in Nunspeet. De 11-jarige Niek werd aangespoord om op een nitraat te stappen en hield daar een zware verwonding aan over. Moeder Angelique looft nu een beloning uit van honderd euro voor de gouden tip die leidt naar de jongens.

"Ik wil met de daders in gesprek en zou graag de schoenen vergoed willen hebben. Als ze gewoon mee willen werken en een normaal gesprek kunnen voeren dan vind ik dat waardevoller dan een straf", aldus Angelique. Ze is wel van plan verdere actie te ondernemen wanneer een gesprek niet fatsoenlijk verloopt. "Als het ze allemaal niet boeit dan kan het hoog oplopen."

Ook Niek zelf wil graag weten waarom ze dit gedaan hebben en hem vervolgens achter hebben gelaten. "Voor zijn verwerking is dat ook goed want naast de lichamelijke gevolgen heeft het ook mentaal wat met hem gedaan", zo zegt zijn moeder.

De jaarwisseling was altijd iets magisch voor Niek. Angelique: "Nu zegt hij dat hij nooit meer iets met vuurwerk wil doen. We deden dat eigenlijk altijd samen maar nu is hij bang."

Eerder liet de politie al weten nog geen nieuwe update te kunnen geven. Het enige wat bekend is van de drie jongens is dat één van hen zwart haar heeft en op dat moment een zwarte jas van Nike droeg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel