RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
17 januari 2023 11:23


Plannen woningbouw op terrein camping De Hoefstal bekend
Foto: Plannen woningbouw op terrein camping De Hoefstal bekend
Het terrein van camping De Hoefstal. Foto: RTV Nunspeet

- Vanaf 18 januari zijn de plannen van de gemeente om het bestemmingsplan van camping De Hoefstal in Hulshorst te wijzigen naar een woonbestemming in te zien. Op de plek waar nu nog de camping is gevestigd, komen volgens het nieuwe plan twaalf zelfstandige woningen.

Bijna een jaar geleden, februari 2022, kregen de plannen voor woningbouw op het terrein van De Hoefstal groen licht van de gemeente. In het plan zoals nu ter inzage ligt worden vijf starterswoningen, één twee-onder-één kapwoning en vijf vrijstaande woningen gerealiseerd. De bestaande woning die tot nog toe tevens bedrijfswoning was, blijft bestaan. Wel zal de woning, net als de nieuwe woningen, een reguliere woonbestemming krijgen. Het huis zal daarnaast verbouwd gaan worden om in beeldkwaliteit consistent te zijn met de nieuwe woningen.

Boerenerf

In het plan wordt gesteld dat het ontwerp voor het woningerf wordt gebaseerd op het boerenerf-principe. Op deze manier wil het plan aansluiten bij de oorspronkelijke bouwstijl van de andere woningen langs de Harderwijkerweg. Ook in de overige vormgeving wil het plan voorzien in passende uitwerking wat betreft zaken als positionering van de woningen, welke materialen gebruikt worden en welke kleuren de woningen en omgeving zullen krijgen.

Zienswijze

De plannen liggen van 18 januari tot en met 1 maart op afspraak ter inzage in het gemeentehuis. Ook kunnen de plannen online worden ingezien, dit gaat via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor daar projectcode NL.IMRO.0302.BP01202-ow01 in om direct naar de plannen te gaan. In de tijd dat de plannen ter inzage liggen kan iedereen zijn of haar zienswijze zowel schriftelijk als mondeling bekend maken bij de gemeenteraad door contact op te nemen met de gemeente Nunspeet.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

woningbouw nunspeet hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie