RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
31 januari 2023 12:31


Geef uw mening over afvalscheiding
Foto: Geef uw mening over afvalscheiding
Raadslid Petra van Olst. Foto: Eigen foto

- In het collegeprogramma 2022-2026 is het omgaan met afval een van de punten die is meegenomen om vervuiling van het milieu tegen te gaan. Binnenkort zal het college van burgemeester en wethouders met voorstellen komen om goede inzameling van afval te bevorderen. Naar aanleiding daarvan wil de Nunspeetse fractie van Gemeentebelang de wensen en ervaring van inwoners van de gemeente peilen.

In het collegeprogramma staat dat er door middel van goede afvalscheiding hoogwaardige recycling gefaciliteerd kan worden. Er zou daarom de mogelijkheid moeten komen tot het gescheiden deponeren van minimaal achttien soorten afval. Er wordt dan ook niet meer over afval gesproken maar over hernieuwbare grondstoffen. Raadslid Petra van Olst: ‘Buiten glas, papier en kleding om zijn er nog veel producten waar onderdelen inzitten die hergebruikt kunnen worden. Wij hebben mooie voorbeelden gezien waar bijvoorbeeld mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die in dit proces helpen.’

Kosten

De verwerking van huis- en grofvuil wordt daarmee wel duurder en de fractie van Gemeentebelang stelt dat deze kosten voor de inwoners niet te hoog moeten worden. Zij stellen daarom de vraag wie de kosten draagt voor de afvalscheiding. Raadslid Corrie Jansen legt uit dat de fractie benieuwd is naar wat inwoners hier zelf van denken: ‘Wij zijn erg benieuwd naar de uitkomst van de vraag of men één bedrag voor alles wil betalen of iets meer moeite wil doen. Dit laatste maakt dan weer dat de een minder hoeft te betalen voor het ophalen of verwerken van vuilnis’. Om de mening van inwoners van de gemeente over afvalscheiding te peilen houdt Gemeentebelang Nunspeet een enquête. De resultaten van de enquête worden volgens de fractie meegenomen in de besluitvorming die in de eerste helft van dit jaar gaat plaatsvinden.

De enquête kan worden ingevuld tot 28 februari en is te vinden op www.nunspeet-gemeentebelang.nl/afval.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet  Voorst Politiek 

politiek nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie