RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
21 februari 2023 14:10


Ondanks ophef vlotte start werkzaamheden Bloemkampen
Foto: Ondanks ophef vlotte start werkzaamheden Bloemkampen
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- De veelbesproken werkzaamheden van Natuurmonumenten in natuurgebied De Bloemkampen in Hulshorst kennen een vlotte start, laat de organisatie weten. Dit ondanks de vele ophef die de werkzaamheden in de tweede helft van vorig jaar teweegbrachten.

Al voor de start van de werkzaamheden in Hulshorst waren de plannen al reden voor debat, maar nadat ingediende bezwaren ongegrond verklaard werden begon Natuurmonumenten in september van vorig jaar met plagwerkzaamheden. In december liepen de gemoederen hoog op toen boeren uit het gebied dreigden de werkzaamheden stil te leggen met blokkades en er een handhavingsverzoek werd ingediend bij de provincie. Inmiddels is dit verzoek ingetrokken en is de eerste fase van de plagwerkzaamheden afgerond.

Reactie Natuurmonumenten

In deze hele situatie wilde Natuurmonumenten in de media niet reageren, tot nu. Boswachter Communicatie en Beleven van Natuurmonumenten Afke Vermeer legt uit: ‘Recent zijn in de media vragen gesteld over de plagwerkzaamheden. En in diezelfde media bleef onze reactie uit. Omdat het hier ging over een zogenoemd ‘handhavingsverzoek’, met vragen over hoe wij als Natuurmonumenten de werkzaamheden uitvoerden, hebben we er bewust voor gekozen niet via de media te reageren. Dit om de eenvoudige reden dat we gemeente en provincie alle ruimte wilden bieden om ons functioneren naar aanleiding van dit verzoek zo onbevooroordeeld en grondig mogelijk te kunnen beoordelen.’ Hoewel het handhavingsverzoek inmiddels dus is ingetrokken, benadrukt Vermeer dat iedereen met vragen over de werkzaamheden contact met haar op kan nemen.

Verdere verloop

Inmiddels is het project al een stuk opgeschoten: de plagwerkzaamheden en het graven van de randsloot zijn grotendeels klaar. Eind deze maand zal het werk zich gaan focussen op het verondiepen van de beken, het aanleggen van bruggen en paden en het plaatsen van stuwen. Vermeer: ‘Misschien minder in het oog springende werkzaamheden dan de huidige, maar minstens zo belangrijk voor een zo goed mogelijk eindresultaat.’ Met die werkzaamheden achter de rug zal het grootste gedeelte van de klus, zo’n 70%, afgerond zijn. Eind 2024 zal nog eens een kwart van de werkzaamheden afgemaakt worden, en de laatste zaken zullen in het najaar van 2025 worden afgehandeld.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Grave Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie