RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
3 maart 2023 15:36


Lokale oorlogsfilm ‘Het gevoel van vrijheid’ opnieuw te zien
Foto: Lokale oorlogsfilm ‘Het gevoel van vrijheid’ opnieuw te zien
Poster van de film. Foto: Stichting Blijdeheidekat

- De speelfilm ‘Het gevoel van vrijheid’ is op donderdagavond 20 en vrijdagavond 21 april opnieuw te zien. De film vertelt het verhaal rond het ‘Verscholen Dorp’ en de verzetsgroep ‘Old Putten’ uit Elburg.

De film wordt vertoond in de Zonnehal op het terrein van de Paasheuvel in Vierhouten. In het gebouw de Paasheuvel zaten in de tijd dat de film zich afspeelt Duitsers gelegerd; een bijzondere locatie om de film te vertonen dus. Bovendien wordt er ook een kleine expositie ingericht met aandacht voor Nunspeet en Elburg in de oorlogstijd. Deze kan voorafgaand aan de film en in de pauze worden bezocht.

Indrukwekkend

De film gaat over het verhaal achter het Verscholen Dorp in Vierhouten en de verzetsgroep Old Putten. Onder de zorgen en inspanning van mensen als Opa Bakker en Tante Cor, raakt Herman, een Joods jochie dat in het dorp ondergebracht wordt, daar bevriend met de kleine Johnny. Langzaam maar zeker raakt iedereen speelbal van het lot, wat voor de één beter eindigt dan voor de ander. Bezoekers die de film vorig jaar al zagen vonden het verhaal erg indrukwekkend.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Gratis toegang basisscholen

De organisatie nodigt in het bijzonder alle leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeenten Nunspeet en Elburg uit om de film overdag gratis te komen bezoeken. Bovendien is er speciaal voor het onderwijs een speciale uitgave van een krant beschikbaar, die op een toegankelijke manier informatie geeft over de lokale oorlogsgeschiedenis. In de krant zijn ook een aantal opdrachten opgenomen waarmee de leerlingen in de klas aan de slag kunnen gaan.

Kaarten zijn beschikbaar via de website van de film. Bassischolen kunnen zich via diezelfde website aanmelden voor een bezoek. Telefonisch reserveren kan ook, tussen 19:00 en 20:00 uur via 06 – 12 21 60 75.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Nunspeet  Putten Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie