RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
9 maart 2023 8:05


Harderwijks college en secretariaat helpen bij voedselbank
Foto: Harderwijks college en secretariaat helpen bij voedselbank
Aan het werk in de voedselbank. Foto: Gemeente Harderwijk

- In het kader van de actiedagen van NLdoet later deze week hebben de Harderwijkse burgemeester en wethouders en hun bestuurssecretariaat alvast de handen uit de mouwen gestoken bij de Harderwijkse voedselbank.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zijn de officiële dagen van NLdoet: dagen waarop talloze initiatieven door heel Nederland aangepakt zullen worden. Als voorschot op deze dagen droegen de burgemeester, wethouders en de medewerkers van het bestuurssecretariaat van gemeente Harderwijk hun steentje bij met hand- en spandiensten bij de voedselbank. Zo plakten zij bijvoorbeeld de tenminste-houdbaar-tot-stickers en zetten zij de producten op de juiste plek in de voorraad.

Voedselbank

De voedselbank is door de inflatie- en energiecrisis voor veel inwoners een redding in de wekelijkse boodschappen. Het aantal klanten van de voedselbank is het afgelopen jaar toegenomen doordat onder andere energie en levensmiddelen flink duurder werden. Meer inwoners dan voorheen maken ondertussen gebruik van de hulp van de voedselbank. In Nunspeet werden afgelopen jaar dan ook de criteria voor de voedselbank verruimd.

NLdoet

Ook in gemeente Nunspeet staan er allerlei projecten op het programma in het kader van NLdoet. Zo gaan bijvoorbeeld 115 leerlingen van het Nuborgh college Oostenlicht en het Nuborgh college Veluvine aan de slag bij verschillende organisaties binnen de gemeente. Daarnaast wordt vanuit Stichting Present op zaterdag 11 maart een projectdag georganiseerd, waarop veel praktische en sociale klussen worden aangepakt.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie