RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
9 maart 2023 15:41


Jonge asielzoekers houden open dag in hotel de Mallejan
Foto: Jonge asielzoekers houden open dag in hotel de Mallejan
Hotel de Mallejan. Foto: Archieffoto

- Op zaterdag 18 maart houden de jonge asielzoekers die zijn gehuisvest in hotel De Mallejan in Vierhouten een open dag. Iedereen is welkom om kennis te maken met de jongeren, te horen hoe de opvang is geregeld en deel te nemen aan activiteiten die in het teken staan van culturele uitwisseling en ontspanning.

Al geruime tijd verblijven tachtig jongeren in het hotel in Vierhouten. In februari werd bekend dat de opvang nog eens met zes maanden werd verlengd. Om de inwoners van Vierhouten en andere belangstellenden in de gelegenheid te brengen om kennis te maken met de jongeren organiseren zij nu in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) een open dag. De jongeren vertellen graag over hun verblijf in Nederland en in Vierhouten in het bijzonder. Er zullen daarvoor tolken aanwezig zijn.

Activiteiten

Naast de jongeren en medewerkers van het COA, zal ook het Nidos, de voogdij-organisatie die deze jongeren begeleid aanwezig zijn om voorlichting te geven. Ook zullen vrijwilligers van Stichting Present uitleg geven de activiteiten die zij organiseren voor de jongeren. Zo werd er begin dit jaar een actie op touw gezet waar de jongeren die in Vierhouten worden opgevangen konden voetballen tegen lokale voetbalteams. Op de open dag zelf zullen er ook een aantal activiteiten zijn.

Zaterdag 18 maart tussen 11:00 en 14:00 uur staan de deuren van de Mallejan open voor alle belangstellenden. De organisatie zorgt voor een hapje en een drankje.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie