RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Jan Sommerdijk, Omroep Gelderland
12 juni 2023 3:53


NL-alert om grote brand in Elburg
Foto: NL-alert om grote brand in Elburg
De brand in Elburg. Foto: Luciano de Graaf

- In Elburg heeft gisteravond een grote uitslaande brand gewoed bij een pand op een bedrijventerrein. De brandweer is uren bezig geweest met het vuur, dat rond half drie onder controle was. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Zondagavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de uitslaande brand bij het bedrijvenverzamelgebouw aan de Noorderbreedte in Elburg. De vlammen sloegen uit het dak en er waren dikke, zwarte rookwolken te zien. Die trokken over Oostendorp richting de stad van Elburg.

Vliegvuur

Bij de brand was er sprake van veel vliegvuur naar de huizen in de omgeving, mede daardoor werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De felle uitslaande brand sloeg al snel door naar andere bedrijven in het gebouw. Omdat de brand heel groot was en de rook over de omgeving trok, werd later nog een NL-alert verstuurd naar de inwoners van Oostendorp, Elburg en een deel van Flevoland. In dat bericht werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de gebouwventilatie uit te zetten.

Roetdeeltjes

Bij de brand zijn ook veel roetdeeltjes vrijgekomen. Als die aantreffen op hun terrein kunnen ze die met handschoenen verwijderen. Mocht er veel hinder zijn van asresten, dan kan er contact worden opgenomen met de Gemeente Elburg.

Nablussen en slopen

Nadat de brand onder controle was, zijn de sloopwerkzaamheden zijn gestart en het nablussen is begonnen. Deze werkzaamheden zullen nog duren tot in de ochtenduren. De brand is begonnen in één van de bedrijven aan de achterzijde van het gebouw, maar hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Huizen Nieuws 

brandweer elburg 112 voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie