RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Marco Loef, Omroep Gelderland
15 augustus 2023 11:16


Bedrag schadevergoeding De Zaak blijft onduidelijk
Foto: Bedrag schadevergoeding De Zaak blijft onduidelijk
Schadevergoeding De Zaak blijft onbekend. Foto: RTV Nunspeet

- Dutch Pub de Zaak wil niet bekendmaken hoe hoog de schadevergoeding is die de horeca-onderneming heeft ontvangen van de gemeente Nunspeet. Dat zegt woordvoerder Wob Meijering van de gemeente dinsdag.

Burgemeester Breunis van de Weerd besloot in april vorig jaar dat de Zaak vier weekends om 1.00 uur dicht moest in plaats van om 4.00 uur. Als reden werd genoemd dat er drugs gebruikt zouden worden in het café. Ook zou er drank worden geschonken aan minderjarigen. Bewijs was er echter niet, zo viel destijds ook te lezen in een brief van de burgemeester.

"Tegen het besluit is bezwaar gemaakt. De Commissie Bezwaarschriften oordeelde dat dat besluit niet terecht was. Daarom is in goed overleg besloten een schadevergoeding te betalen", vertelt de woordvoerder van de gemeente.

RTV Nunspeet meldde toen dat eigenaar Harry ten Hove met de handen in het haar, omdat De Zaak net een zware tijd achter de rug had met corona en de bijbehorende sluiting van de horeca.

De hoogte van de schadevergoeding blijft onbekend. "De Zaak wil dit bedrag niet bekendmaken", laat Meijering weten. Ten Hove liet eerder weten dat de kwestie 50.000 à 60.000 euro zou kosten. Onduidelijk blijft dus of dit bedrag is dat is uitgekeerd.

[lees ook:https://www.rtvnunspeet.nl/22567-dutch-pub-de-zaak-vanaf-dit-weekend-om-100-uur-dicht-ik-gebruik-geen-drugs-]

[lees ook:https://www.rtvnunspeet.nl/34769-sluiting-dutch-pub-de-zaak-onterecht-verklaard]

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet horeca voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie